Čiernomäkkootáčaciostoličkové blues

14.10.2011 21:23

 

Blackie je preč. Stoličku, ktorá sa stala súčasťou mytológie našej triedy, neuniesli mimozemšťania z "Aktov X". Neschmatla ju dymová entita z "Lost". Nenaporcoval ju Dexter z "Dexter". Za touto krivdou sa skrýva obyčajné ľudské zlo. Meno zodpovednej osoby je na známom Mečiarovom CD, no ten stále neprišiel na to, ako ho vsunúť do počítača, takže páchateľ ostane v anonymite a nepotrestaný. Zatiaľ...

Paradoxne je Blackie len čo by Kinderkom dohodil od našej triedy - v jednej neďalekej pustej miestnosti na ňu sadá prach. Dopadla vlastne ako Rytmus – nikomu nie je na osoh, proste len je. Okradnutá o prapodstatu svojej existencie, opustená stolička roní polstrované slzy, pod ktorými korodujú jej na jazdu po chodbe v nadzvukovej* rýchlosti vždy pripravené kolieska.

Človek by v podobnej kauze (aj keď tu ide zrejme o precedens) mohol použiť argumenty ako "Bez svojho pohodlia už nemôžem dosahovať rovnaké študijné výsledky", alebo "Ak nedostanem späť svoju stoličku, už nikdy neprispejem na chod školskej knižnice, v ktorej aj tak nemajú ani jednu publikáciu o Gillian Andersonovej". Tu však ide iba a len o to sadnúť si na čiernu, mäkkú, otáčaciu stoličku a sem-tam sa na nej potočiť...do kelu! Odpustite tie silné slová, no vzťah človeka a jeho stoličky je najprehliadanejším putom na svete. Veď na čom by ste bez nich práve teraz sedeli? Stoličky sa stali pre nás samozrejmosťou, podobne ako topánky či násilie vo videohrách. No nepodceňujte spoločníčku konca Vášho chrbta a buďte vďační tej, na ktorej práve sedíte.

Nech je tento prípad aspoň mementom pre celý svet – mnoho ľudí sa strachuje o to, či majú detičky v Afrike čo jesť. No pýta sa niekto, či majú na čom sedieť?

A keby sme sa nevideli-dobrú noc.

P.S.: *Nadzvuková rýchlosť v tomto prípade znamená, že keď Black Devil Chair pri jazdení po chodbe narazí, rozpadne sa rýchlejšie, ako sa k Vám dostane zvuk samotnej kolízie.

 

Perry White

Blackie sa vráti do našej triedy. Po dobrom, po zlom, alebo po Chuckovom Norrisovom (to je to isté ako po zlom, len s viacerými otočkovými kopmi).

 

Anketa

Ktorý je Váš obľúbený seriálový gauč?

Celkový počet hlasov: 482

Komentáre, kritiky a iné kydy

CD

tatko Smoula 17.10.2011
iba chcem poprosit, aby ste informovali pana Vlada, ze CD sa vklada do mechaniky horizontalne, nie vertikalne...

Pridať nový príspevok

 

Kontakt

0923 23 23 23 rastosvehla@centrum.sk